Monday, March 07, 2005

OP DE PLANKEN

Op 15 mei, tijdens de natuurwandeling Econcerto in de Hondsbossen (Sint-Katelijne-Waver), las Gerda De Preter voor uit haar gedichten en kinderboeken.

*
0p 12 mei 2005 organiseert de Liga voor Mensenrechten in het CC. Berchem een literaire avond "Bevrijd de stad!" (m.m.v. Uitgeverij P). Treden op Karel Sergen, Johan van Cauwenberge, (Wannes Vandevelde, Peter Holvoet e.a.).

*
Op het "Literair Welkom" 25 jaar WEL (Universitaire werkgroep voor Literatuur), op donderdag 21 april 2005, gaf Alfred Warrinnier "herinneringen" ten beste.

*
Ter gelegenheid van "Moederdag Noord-Zuid" (zondag 17 april om 12.00 uur in CC. De Wildeman te Herent) leiden Lieve Devijver en Mark Bruynseel
een poëzieatelier voor kinderen rond het thema "Afrika".

*
Paula Loeckx
werd penningmeester van de VVL (Vereniging van Vlaamse Letterkundigen).

*
Wim Menheer
publiceert een nieuwe poëziebundel “Bijna Thuis”.
De uitgeverij CIN (bvba Cinafot) en de auteur nodigen je uit op de voorstelling op dinsdag 15 maart om 20.15 uur in de theaterzaal van het Cultureel Centrum ‘De Kruisboog’, Minderbroedersstraat, 15 te Tienen.
Muziek in handen van Roel Dieltiens, cello.
Het boek wordt voorgesteld door Gerda De Preter.
Dédée Dalle en Luc Lambrecht dragen voor. Aansluitend op de avond is er een receptie waar het boek kan worden aangeschaft. Indien u niet aanwezig kunt zijn op de avond en het boek wenst aan te schaffen dan kunt u het bestellen door het storten van 17 euro (15 euro + 2 euro verzending) op de rekening 330-0112027-46 van Cinafot Tienen met vermelding ‘Bijna Thuis’. Het boek kan ook afgehaald worden bij de auteur, Veemarkt 14, 3300 Tienen, tel.: 016 / 81 42 65.

*
Ter gelegenheid van de Cultuurweek “be culture, get infected” en Valentijnsdag in de Provinciale Hogeschool Limburg (Hasselt) werden de studenten vergast op een culinair diner. De Mengmettalers Cyriel Gladines en Mark Meekers lazen samen met Hannie Rouweler en Joris Iven hun liefdesgedichten en zorgden zo voor het toetje op de taart

*
Mengmettaal verzorgde in 2004 schoollezingen en poëzieateliers:

  • Lieve Devijver en Marleen Dirven gaven een poëzieatelier in het derde leerjaar van De Gobbel (2 mei, Kortrijk-Dutsel).

  • Mark Bruynseel en Lieve Devijver gaven poëzieles in DE BOND , Herent (tweede deel lagere school Pasen 2004 en herfst 2004, drie halve dagen).

  • Mark Meekers en Lieve Devijver gaven poëzieles in TILDONK, Sint-Angela, laatste jaren M.O. (Herfst 2004, twee dagen).

  • Voor Valentijn 2005 gaven Mark Bruynseel, Leni Creuwels, Roger Limbourg en Lieve Devijver poëzieles (twee dagen) aan 14-15-jarigen in Tildonk in Sint-Angela.

  • Karel Sergen en Lieve Devijver doceerden aan het H.I.P. Leuven (studenten Hoger Onderwijs).

  • Ter gelegenheid van GEDICHTENDAG 2004 werden verschillende lagere scholen van Leuven gedurende twee dagen op een poëzieatelier in de Openbare Bibliotheek Tweebronnen vergast door Marleen Dirven en Lieve Devijver.

  • Reine Wellens geeft in 2005 vier poëzie-ateliers aan de leden van seniorama. Meer info: http://66.102.9.104/search?q=cache:K9pyFzFyRNMJ:www.seniorama. be/archief/ verslagen/2003/01/ poezie.htm+%22reine+wellens%22&hl=nl

0 Comments:

Post a Comment

<< Home